Google glasses kommer det lyckas?

article-0-181D8CEE000005DC-753_634x346Jag följer utvecklingen relativt mycket när det gäller Google glasses för just nu är jag inte övervunnen till denna idé men för mig är det fortfarande väldigt intressant att följa. Jag har svårt att se att alla personer helt plötsligt ska gå omkring med glasögon som man även kan prata med för att få vägvisning med mera.

Jag har själv redan vanliga glasögon så jag vet inte riktigt hur de ska lösa det problemet men jag ser en väldigt positiv sak med dessa nya Google Glasses och det är när jag kör bil och vill t.ex. få upp en GPS karta direkt i mina glasögon. Alla jag har berättat detta för säger jag är galen men folk verkar tro att bilden från glasögonen tar upp hela ”bildytan” för ett öga men så är det verkligen inte. Det är som på bilden bara en liten ruta som kan visa information.

Det är också det stora problemet jag ser med Google Glasses är att bildytan är väldigt liten så glasögonen kommer inte kunna lämpa sig till alla användningsområden. Titta bara på mobilerna idag de är ju gigantiska för vi vill kunna se mer information och inte som på 90 talet då vi ville ha de så små som möjligt.

Jag rekommenderar att läsa denna artikeln http://news.cnet.com/8301-1023_3-57613489-93/google-glass-developers-were-still-flying-half-blind/

Jag tror Google behöver utveckla glasögonen mer för just nu känns det som de är halvvägs och når inte riktigt fram till sitt mål men som det ser ut nu så verkar det vara lång utveckling kvar så vi får se hur det slutar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.