Glömt att blogga…

speech recognitionOj denna julen / nyår har verkligen gått snabbt och snacka om hektiskt det har varit när man ska besöka sambons föräldrar samt sina egna, resa hit och dit. Nä tack nu räcker det för ett tag framöver för min del, jag sitter helst själv och pillar med mitt egna nu för att koppla av från all stress.

Jag sitter nu och planerar mitt nästa projekt och har funderat lite på att bygga ett system för att röststyra lamporna här i hemmet. Många tror det är svårt men det finns faktiskt ganska enkla lösningar att använda sig utav och med några få kretskort så rullar systemet utan några större problem faktiskt. Det enda jag verkligen behöver jaga är ett kretskort som kan känna igen ljud d.v.s speech recognition.

Jag har hittat ett kretskort i japan som klarar av detta som jag antagligen ska beställa och prova. Med detta kortet kan jag själv spela in vad man måste säga för att tända eller släcka lamporna dock ställer jag mig frågan om nu det bara är jag som kan tända lamporna eller om det även kommer fungera när någon annan uttalar dessa magic words. Som sagt så finns där lite kvar att fundera över innan jag startar projektet om inte annars går det att spela in ett ljud som alla personer kan göra i form av kalla händerna två gånger eller dylikt dock hade det varit roligare med några nyckelord.

Om någon är intresserad vilket kretskort jag är intresserad av finns det mer att läsa på sparkfun.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.