Dra igång min träning igen, seriöst denna gången.

boxningshandskar

Nu börjar jag verkligen få upp mitt sug med att träna igen efter flera månaders uppehåll men nu äntligen kommer suget lite igen för det är faktiskt skönt att träna och man känner sig nöjd efteråt oftast men framförallt känner man sig pigg efteråt.

Det finns dagar då jag sitter och gäspar i princip hela dagen på jobbet och när jag kommer hem drar jag ett snabbt träningspass i form av jogging och efter det är jag helt pigg med gott om energi över.

Men jag har saknat något länge som jag hade hemma under hela min uppväxt och det är en boxningssäck som farsan hade och använde väldigt flitigt under längre perioder. Det var hans sätt att träna lite men att han faktiskt kunde få ut lite av sina inre aggressioner. Nu hade han inte några aggressionsproblem även om det kanske verkar så men det är skönt att kunna få lite utlopp för sina känslor ibland. Jag minns många gånger när jag gick ner och bankade hårt på boxningssäcken efter flera bråk med storasystern eller morsan, skönt kändes det också.

Jag har tittat lite på boxningssäck och ringfighter för att få lite tips med boxningssäck och träningsteknik så börjar suget verkligen komma igång.

Men visst det är inte riktigt därför jag börjar få upp suget med att köpa en boxningssäck utan det är mer att jag vill ha något extra och varierande att träna på/med för då blir träningen lite mer allsidig men framförallt är det enklare att motivera träningen lite mer. För det kommer dagar då jag inte alls är sugen på jogging t.ex. när vädret är riktigt dåligt och då har jag inget annat än att skjuta på träningen.

”Det finns inget dåligt väder, finns bara dåliga kläder” sa alltid morsan men jag har ingen lust att jogga i piskande regn och visst det finns säkert bra kläder för löpning men jag har inte hittat några löparkläder som är relativt billiga som fixar mina problem.

Så nu kommer jag nog köpa en boxningssäck och sätta upp den i vardagsrummet för det är där vi har mest plats och den går enkelt att ta bort när den inte används även om den är lite tung, men man vänjer väl sig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.