Vem vinner valet i USA 2016

trump-meme

Nu närmar sig slutresultatet snabbt och inatt kommer det avgöras vem som vinner valet i USA och jag hoppas verkligen det inte blir Trump för vi kan inte ha honom vid atombombsknapparna. Han sa ju i en intervju att varför ska man ha atombomber om man inte använder dem. Men för helvete, jävla galning…

Nu får vi se i natt ( natten till onsdag ) men Hillary borde ha detta så länge det går att lita på undersökningarna men man vet ju aldrig. Trump-röstarna är kanske mer benägna att ta sig ner och rösta så vi vet inte helt säkert förrns imorgon bitti i alla fall men det är mest troligt att Hillary tar detta och det är väl tur det. Jag är inte speciellt glad med henne heller men ska man välja någon så är det Hillary för den där galningen ska fan inte komma till makten.

Men detta visar lite på hur det går i USA idag och hur många personer som inte längre kan lita på styret i USA för korruptionen är enorm på så många sätt där på andra sidan.  Där finns lobbyister överallt i USA, skolor, sjukvård med mera. Glöm inte bort att många politiker är mer eller mindre köpta för att säga att den globala uppvärmningen inte finns av företag som finns inom oljeindustrin och detta är ett väldigt känt problem i USA.

Det är detta som är så vidrigt i USA för det känns som att alla går att köpa om där bara finns intresse och pengar. Dessa oljebolag letar efter personer som har någon form av ”kreditvärdighet” och som ofta syns i TV/radio och sen börjar de sponsra dessa personer på olika sätt och sen är det så klart igång. Vidrigt helt enkelt.

Jag kommer återkomma med ett inlägg när väl valet är över så ska jag skriva av mig lite vad jag tycker om vinnaren. Spännande.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.